2021-04-06 08:14:57• hírek • Bede Emőke

Durva torlódások alakultak ki a román-magyar határon a húsvéti kamionstop miatt

Ahogyan arra számítani lehetett, az ünnep miatt hosszabbra nyúlt magyarországi kamionstop miatt jelentős torlódás alakult ki a román-magyar határon.

A nagyváradi és a máramarosszigeti határrrendészet már a hétfői nap folyamán felvette a kapcsolatot a magyarországi kollégákkal, arra kérve őket, hogy növeljék a szolgálatot teljesítő határőrök számát és segítsék a pótsávok ideiglenes megnyitását. A román és magyar fél együttműködésének köszönhetően ez a legtöbb határátkelőnél sikerült is, újabb sávokat helyeztek üzembe: Nagylak II-nél 8, Gyulavarsándnál 3, Borsnál 3, Bors II-nél 4, Peténél pedig 2 soron engedik a külföldre tartó kamionokat. A korlátozás feloldásának első óráiban, a közös intézkedések révén nem kevesebb mint 3.100 tehergépkocsi hagyhatta el az országot – teszi hozzá közleményében a határrendészet.


A hatóság továbbra is azt ajánlja a kamionosoknak, hogy használják az összes rendelkezésre álló átkelőt, ezzel csökkentve az egy átkelőpontra összpontosuló torlódások kialakulásának esélyét. Ugyanakkor arra kérik őket, hogy kövessék figyelemmel a hatóság honlapját, ahol rendszeresen frissítik a becsült várakozási időre való jelzést. A petei határátkelőnél cikkünk megjelenésének pillanatában 240 perc a várakozási idő, de máshol sem sokkal jobb a helyzet, sőt: Bors II. – 250 perc, Bors – 280 perc, Gyulavarsánd – 360 perc, Nagylak II – 360 perc, Nagylak – 80 perc.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: